+46 (0)76 - 887 69 83 info@historymystery.se

Skollov med HistoryMystery

Gör ett skollovsäventyr tillsammans, lös ett historiskt mysterium i vacker Stockholmsmiljö.

Rolig aktivitet för hela familjen eller klassen!

 

Escaperoom, stadsvandring och historielektion i ett

Våra Mysterier

Kompisgänget, Tonårsfamiljen, Kollegorna

Kompisgänget, Tonårsfamiljen, Kollegorna

Barnfamilj/Grupp med barn 6-12 år

Tidsresan

För barnfamiljen eller grupp(med barn 6-12 år)

Birger Jarl behöver hjälp med att grunda Stockholm. I detta mysterium är ni de utvalda Tidsagenterna som med hjälp av en tidskarta ger er ut på en resa genom århundradena och säkerställer att en rad avgörande händelser faktiskt händer och stadens historia inte förändras.

Ni passerar vackra miljöer i Gamla stan och dess närhet samtidigt som ni löser kluriga uppgifter. Eftersom det varken fanns internet eller mobiltelefon under de tidsepoker ni besöker har ni istället en trollstav och besvärjelser till er hjälp. Mysteriet är anpassat så att både barn och vuxna har kul och lär sig spännande Stockholmshistoria.

Tidsåtgång: ca 1,5 h

Antal: 2-6 personer per grupp (minst en vuxen per grupp)

Pris:  2 personer 495 kr, 3 personer  750 kr, Grupp 4 – 6 personer 935 kr

 

Kungamordet – Konspirationen bakom mordet på Gustav III

För kompisgänget, tonårsfamiljen, kollegorna

Året är 1792 och Sveriges kung Gustav III har just blivit skjuten. Det går rykten i Stockholm om en konspiration bland adelsmännen, men vilka är egentligen inblandade? Er uppgift är att ta reda på vilka som planerat kungamordet och vilka som är oskyldiga. Till er hjälp har ni ett historiskt schatull med ledtrådar och verktyg. Ert detektivarbete tar er igenom gränderna i Gamla stan och till historiska platser. För varje steg närmare lösningen ställs höga krav på er kreativitet. I slutet av 1700-talet fanns inga digitala lösningar. Istället måste ni helt förlita er på er fingerfärdighet och er logiska förmåga.

Tidsåtgång: ca 2-3 h

Antal: 2-6 personer per grupp

Pris: Vuxen från 15 år 330 kr, Barn 10 till 14 år 220 kr, Barn under 9 år eller yngre gratis

Grupp pris: 4-6 personer 1200 kr

 

Häxanklagelsen – Det Stora Owäsendet

För kompisgänget, tonårsfamiljen, kollegorna

24Året är 1676 och det råder häxfeber på Södermalm. Flera kvinnor har redan dömts till döden för att nattetid ha fört barn till Blåkulla. Nu har även er kära släkting Karin Stjärnstråle anklagats efter att hon gjort misstaget att skälla ut Ryttmästare Grås söner. Det finns ett brev som skulle kunna fria Karin från misstankarna. Er uppgift är att hitta brevet . Till er hjälp har ni ett historiskt schatull. Ert äventyr tar er mellan historiska platser och byggnader på Södermalm som spelade centrala roller under häxprocesserna. För att hitta brevet behöver ni steg för steg lösa olika klurigheter. Det är era fötter, era händer och er hjärna som leder er framåt. Under häxprocesserna fanns inga digitala lösningar.

Tidsåtgång: ca 2-3 h

Antal: 2-6 personer per grupp

Pris: Vuxen från 15 år 330 kr, Barn 10 till 14 år 220 kr, Barn under 9 år eller yngre gratis

Grupp pris: 4-6 personer 1200 kr

Se vad våra kunder tycker!

Toppenbra familjeaktivitet

Galet roligt och inte så lite klurigt! Vi lyckades t.o.m. få tonåringarna engagerade i att lösa alla ”gåtor” och hade en supertrevlig eftermiddag tillsammans på Söder. Kommer absolut göra rundan i Gamla Stan också!

Maj 2021 – Martine O

Skoj och klurigt!

Skoj aktivitet! Både klurigt och roligt. Ett mycket bra sätt att se gamla stan. Kan kombineras med både öl- och glasstopp!

Maj 2021 – Signatur Nossloj

Vi gjorde det som en tävling!

Spänningen att klara uppgiften för att ta sig vidare till nästa låda var det som triggade igång tävlingsmänniskan i mig. Vi var ett stort sällskap som delade in oss i flera lag och tävlade mot varandra.

Maj 2021 •  Jennie F

 

 

Lär dig om vår svenska historia med Gamla stan som kulisser

Jag och min familj med två tonårssöner hade en härlig eftermiddag på stan. Lös kluriga mysterier och få fram koden för att öppna ledtrådarna i schatullet och lär dig om vår svenska historia med Gamla stan som kulisser. Lite ”gammaldags” på ett positivt sätt, du behöver inga mobiler och löser med traditionella verktyg som t ex måttband och förstoringsglas. Planera för två aktiva timmar intensiv jakt på mördarna eller avsätt mer tid för att hinna med vätskepaus på något trevligt vattenhål längs vägen. Kul aktivitet för familjen, kompisgänget eller vem som. Rekommenderas varmt!

Juli 2021 – Johan L

Väldigt kul!

Fantastiskt sätt att återupptäcka Södermalm! Kul och spännande äventyr, särskilt om man är i flera lag så man kan tävla mot varandra. Ta med barn, kompisar och hund och ha flera trevliga timmar utomhus!

April 2021 – Violeta J

Super kul aktivitet att göra med vänner!

Vi hade hur kul som helst! En rolig aktivitet att göra med kompisarna samtidigt som man lär sig lite svensk historia! Vi stannade förbi några barer under aktiviteten för att stärka oss för att klara av klurigheterna!

April 2021 – Candice T

Suveränt kul och lärorikt

Suveränt skoj. Dessutom lärorikt och vackra vyer av Stockholm. Perfekt för hela familjen eller kompisgänget och för hunden (som faktiskt var den som löste mysteriet snabbast). Passa på att njut ett glas vin på någon av krogarna ni passerar på vägen.

Juni 2021- Lars J

Lysande familjeaktivitet

Lysande familjeaktivitet! Medföljande ungdomar tog sig med stor iver an klurigheterna och behöll fokus under hela äventyret. Efteråt konstaterade de ”Så här blir historia jätteroligt!”.

Maj 2021 – Helena W

Rolig och klurig aktivitet

Rolig och kreativ aktivitet som passar par, kompisgäng eller familjer. Nivån är lagom klurig och det passar bäst när det är fint väder eftersom det är utomhus.

Juni 2021 – Rebecka H

Kontakt

Skicka meddelande

Adress

Gatuadress: Trångsund 4
111 29 Stockholm

Öppettider

Vi öppnar 9 april