+46 (0)76 - 887 69 83 info@historymystery.se

Vanliga frågor

Kommer vår grupp gå själva eller tillsammans med andra?

Ni går själva i er egen grupp den tid ni bokat och inte tillsammans med andra sällskap.

Vilka passar HistoryMystery för?

Aktiviteten passar alla. Perfekt för stockholmbesökare, familjen, kompisgäng, kollegor och barnfamiljer som vill göra något kul, spännande och lärorikt tillsammans. Våra vuxenmysterier passar bäst för vuxna och tonåringar och vårt barnfamiljsmysterium passar bra för familjer o grupper med barn mellan 9 till 14 år.

Hur många ska man vara i varje grupp?

Man går lämpligen 2 till 6 personer i varje grupp. (6 personer är maxantal per starttid) Då blir det roligast och alla kan vara delaktiga i att lösa mysteriet.

Kan jag boka av?

Ja, senast 24 timmar innan bokad starttid kan du kostnadsfritt boka av. Du använder din avbokningskod som du fått i bokningsbekräftelsen via mejl och följer länken avboka i din bokningbekräftelse.  Vid avbokning senare än 24 timmar innan starttiden tar vi ut en avbokningsavgift på 400 kr.

Var går man och hur långt?

Ni kommer att gå genom klassiska Stockholmskvarter i och omkring Gamla stan och Stigberget på Södermalm för att hitta de platser ni behöver besöka för att lösa er uppgift och ta er igenom historien. Exakt var ni går beror på vilket mysterium ni valt. Ni går i historiska miljöer och lär er historia på ett kul och spännande sätt. Vuxenmysterierna är totalt ca 3 km och barnfamilsmysteriet ca 1,5 km.

Kan jag ta med hunden på ett HistoryMystery?

Det går utmärkt att ta med hunden.

Jag vill läsa eller lämna recensioner – hur gör jag?

På vår Facebooksida, på Tripadvisor, och vår Google business sida kan du läsa om tidigare mysterielösares upplevelser. På samma platser kan du också lämna en egen recension, vilket vi tar emot med stor glädje.

Hur bokar vi om vi är en större grupp eller företag?

Då ringer ni oss på 0709 – 92 24 28, så planerar vi evenemanget efter era önskemål.

Kan vi köra HistoryMystery på tid och tävla mot andra lag?

Det går att arrangera en tävling för er som vill det inom samma sällskap. Meddela oss detta innan, så anpassar vi aktiviteten för det.

Behöver man ha med sig något för att lösa HistoryMystery?

Det viktiga är att ni är klädda efter väder! Det ni för övrigt behöver tillhandahåller vi. Ni bär med er ett ”historiskt schatull” (en slags ”verktygslåda”) som tar er genom historien och mysteriet. Det väger ca 3 kg, måste bäras med hela vägen och lämnas till oss i slutet av turen. Ett tips är att turas om att bära! 🙂 

Är HistoryMystery tillgänglighetsanpassat?

Längs vägen finns ett antal trappor för att nå uppdragsplatser men det går att ta omvägar till dessa platser.

Vad händer om vi kör fast i mysterielösandet?

Stöter ni på patrull och inte lyckas lösa en uppgift finns vi tillhands på telefon för att hjälpa er vidare med ledtrådar.